Першотравневий районний суд засудив до 7,5 року позбавлення волі двох колишніх міліціонерів Лозівського міськвідділу міліції, через яких затриманий вистрибнув з вікна 4-го поверху міськвідділу та помер від отриманих травм. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За словами Первомайського міжрайонного прокурора Руслана Скуратовича, зазначені особи визнані винними у скоєнні протиправних дій, пов'язаних із застосуванням психологічного впливу на доставленого до міліції.

9 січня 2011 року лейтенант і капітан міліції доставили до міськвідділу жителя Лозової разом із співмешканкою та донькою. Правоохоронці примушували чоловіка зізнатися у кримінальному злочині.

Побоюючись за здоров'я і життя сім'ї, він вирішив привернути увагу і вистрибнув з 4 поверху будівлі міськвідділу. Від отриманих тілесних ушкоджень постраждалий помер у лікарні.

Поки тривало слідство, міліціонери в квітні того ж року провели незаконний обшук у наркозалежного лозовчанина, вимагаючи у нього гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності . Однак кошти вони так і не отримали.

Суд визнав винними обох міліціонерів у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень із застосуванням насильства, що спричинило тяжкі наслідки), ч.2 ст.127 (катування за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.162 (незаконне проникнення в житло особи, незаконне проведення огляду та обшуку вчинені службовою особою), ч.2 ст.190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу ) КК України.

Вирок набув законної сили. Триває термін апеляційного оскарження вироку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230