Міністр оборони Сомалі Хаджі Абдулхакім Факі виступив з міжнародним зверненням з проханням допомогти його уряду додатковими коштами та зброєю для боротьби з терористичною групою, що атакувала торговий центр у Кенії, повідомляє NBC News.

«Нам потрібні фінансові кошти і ресурси», - зазначив міністр.

Він попередив , що напад на торговий центр «Вестгейт» має стати тривожним дзвінком, який вказує на те, що сомалійське терористичне угруповання «Аль-Шабаб» тепер є «глобальною проблемою».

«Нам потрібно перемогти їх в ідеологічному і військовому плані. Якби у нас було більше зброї , вони були б меншою проблемою... Можна допомогти фінансуванням уряду Сомалі», - сказав Факі .

Варто зазначити , що в березні Рада Безпеки ООН частково зняла ембарго на поставки зброї до Сомалі для того, щоб країна змогла продовжити боротьбу з «Аль-Шабаб», а США і Євросоюз перерахували мільярди для розвитку та забезпечення безпеки в цій африканській країні. За даними Wall Street Journal, починаючи з 2009 року, США перерахували Сомалі $1,5 млрд, а ЄС - 650 млн євро (або $868 млн).

Тим не менше, сомалійський міністр оборони заявив , що його військам бракує вогневої потужності, щоб перемогти угруповання , і вони розраховують отримати автомати Калашникова, якими також користуються бойовики .

«Ми не отримуємо достатнього фінансування . У нас немає належної зброї , щоб боротися з «Аль-Шабаб», - сказав Факі.

Як повідомляв ForUm , терористи захопили торговий центр вдень, 21 вересня. У момент атаки в центрі перебувало близько тисячі покупців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194