Група інспекторів Європейського Союзу прибула до Гібралтару, щоб дослідити прикордонний спір між Великобританією та Іспанією, повідомляє Euronews.

Експерти мають намір розглянути скаргу Великобританії на те, що Іспанія навмисно проводить посилені перевірки руху в прикордонній зоні на тлі наростання конфлікту, який розпочався зі спірного питання про вилов риби.

У свою чергу, під час участі у засіданні Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой озвучив претензії Мадрида.

«Ми не можемо мати фінансовий рай у центрі Європейського Союзу, а також місце, де порушуються основні екологічні закони - тим не менше, цю проблему має розсудити Європейський Союз і здоровий глузд», - сказав він.

Іспанія оскаржує суверенітет Великобританії над Гібралтаром, який був переданий Великобританії три століття тому. Протягом десятиліть розвитку конфлікту були названі численні аргументи від обох сторін.

Іспанія виправдовує поточні додаткові прикордонні перевірки, стверджуючи, що Гібралтар не докладає достатньо зусиль для боротьби з контрабандою сигарет. Великобританія ж заявляє, що тривалі затримки викликають розчарування і завдають шкоди економіці території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378