Україна та Індія мають намір підписати двосторонню угоду про визнання дипломів , наукових ступенів і звань вищих навчальних закладів обох країн, йдеться у повідомленні посольства України в Індії.

26 вересня 2013 року посол України в Індії Олександр Шевченко зустрівся з міністром розвитку людських ресурсів Індії Малліпуді Мангапаті Палам Раджу.

«У ході зустрічі обговорювалися питання розвитку українсько-індійського співробітництва у сфері освіти, зокрема, перспективи підписання двосторонньої угоди про взаємне визнання документів про освіту, вчені ступені та вчені звання, розширення контактів між вузами двох країн», - сказано у повідомленні.

При цьому у повідомленні наголошується , що сторони позитивно відзначили постійне зростання кількості індійських студентів, які навчаються в українських університетах, передають «Українські новини».

Також сторони відзначили перспективи реалізації спільних програм обмінів, стажувань і підвищення кваліфікації для студентів і молодих вчених, насамперед, технічних спеціальностей.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує парламенту ратифікувати угоду з Індією про науково-технологічне співробітництво.

Посол Індії в Україні Раджив Кумар Чандер вважає, що процедура отримання візи громадянами Індії в Україні є складною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416