Угода про асоціацію з Україною вигідна Євросоюзу, оскільки відкриє взаємний доступ на товарні ринки. Про це заявив європейський комісар з розвитку Андріс Пієбалгс на економічній конференції в м.Ессені (Німеччина), передає кореспондент ForUm'у.

За словами чиновника , це вигідно і Києву , і Брюсселю. «Економічні переваги очевидні: вихід ЄС з кризи тільки починається, в такій ситуації і нашим товарам потрібно розширення збуту, і вашим не завадить доступ на наш великий ринок. Адже за ємністю він приблизно у 10 разів перевищує український», - сказав єврокомісар.

Він додав, що угода про асоціацію з Києвом , підписання якої заплановане на листопад, вигідна і для Росії , оскільки може стати кроком до створення великої зони вільної торгівлі (ЗВТ) з участю РФ. «Угода не заважає Україні розвивати конструктивні відносини з Митним союзом і підтримувати режими вільної торгівлі з СНД, а також поглиблювати і розширювати їх у тій мірі , поки це відповідає правилам СОТ і не суперечить взаємним зобов'язанням з Брюсселем», - зазначив Пієбалгс.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239