На сьогодні в Україні не вистачає потужностей для належного зберігання врожаю. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«На жаль, темп розвитку інфраструктури аграрного ринку дещо відстає від обсягів зростання сільськогосподарського виробництва. І ми це повинні виправити», - підкреслив Азаров.

За його словами, вже певні зрушення є: за останні два роки введено в експлуатацію 63 сховища загальною ємністю майже 110 тисяч тонн для зберігання овочів і фруктів. Фактична їхня ємність становить 2,9 мільйона тонн.

«Але новітніх, сучасно обладнаних сховищ поки ще не достатньо . І це завдання перебуває на окремому контролі уряду», - зазначив Азаров.

Він повідомив, що у найближчі 2-3 роки планується ввести в експлуатацію сховища для зберігання 640 тис. тонн овочів і фруктів.

Згідно з повідомленням , крім того , сьогодні уряд почав заслуховувати представників областей з питань виконання завдань і заходів Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки в агропромисловому комплексі , забезпечення населення овочами , картоплею і фруктами , а також цінової ситуації на продовольчому ринку. Першими відзвітували голови Полтавської , Сумської та Харківської обласних держадміністрацій. « Відбулася відверта розмова , ми побачили як недоліки , так і позитивні моменти роботи в регіонах», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1097