Міністерство аграрної політики та продовольства України отримало офіційного листа від Росспоживнагляду щодо вирішення ситуації з поставками продукції компанії Roshen на російський ринок.

Про це заявив перед засіданням уряду заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

«Ми отримали офіційного листа від Росспоживнагляду про те , яким чином ми будемо вирішувати це питання. Воно буде вирішуватися трьома шляхами. Перший, ми надали інформацію про кожне переробне підприємство, яке виробляє сьогодні цю продукцію. Ми надали всю законодавчу базу, яка регулює це питання. І тепер чекаємо, коли Росспоживнагляд пришле своїх інспекторів для перевірки цих підприємств. Сьогодні ми перебуваємо на такому етапі», - зазначив заступник міністра, передає «УНІАН».

При цьому він не зважився прогнозувати, коли питання поставок продукції компанії Roshen в Російську Федерацію буде врегульоване.

«Я сподіваюся, що це відбудеться найближчим часом», - резюмував Бісюк.

Нагадаємо, Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Раніше Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю .

3 вересня Присяжнюк заявив, що українська сторона виконала умови, які передбачають врегулювання ситуації з експортом кондитерської продукції корпорації Roshen, що були поставлені Росспоживнаглядом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158