Обсяги купівлі валюти населенням зросли порівняно з серпнем, проте вони на порядок нижчі вересня-жовтня 2012 року. Так експерти «Райффайзен Банк Аваль» прокоментували ситуацію на валютному ринку у вересні .

« На готівковому ринку ситуація залишається відносно стабільною - обсяги купівлі валюти населенням зросли порівняно з серпнем, проте набагато нижче обсягів вересня-жовтня минулого року», - зазначили фахівці.

При цьому , за словами аналітиків , за результатами місяця очікується приріст обсягів золотовалютних резервів Національного банку України. «Ми очікуємо , що динаміка резервів за підсумками вересня також виявиться позитивною - залучення 750 млн. дол. урядом через приватне розміщення, випуск валютних ОВДП на суму 61 млн», - переконані в банку.

Експерти констатують, що євро і ефект переоцінки (внаслідок девальвації долара до інших валют) повинні переважити негативне сальдо інтервенцій НБУ і виплати за зовнішніми боргами (350 млн дол.).

Нагадаємо , що раніше експерти «Райффайзен Банк Аваль» спрогнозували , що обмінний курс гривні до долара буде стабільним у найближчі два роки .

Починаючи з 2010 року , курс гривні до долара США коливається у вузькому інтервалі 7,9-8,2 гривні за 1 долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126