Вболівальники київського «Динамо» та львівських «Карпат» звернулися з відкритим листом до президента ФІФА Йозефа Блаттера, у якому закликали не карати збірну України за демонстрацію фашистських символів, оскільки ті, на їхню думку, такими не є. Про це пише «РБК».

«Ми були шоковані тим, що до дискримінаційної символіки зараховуються символи національно-визвольної боротьби українського народу. Наприклад, червоно-чорний прапор Організації українських націоналістів», - йдеться у заяві.

На їхню думку, для значної частини українців цей прапор асоціюється з героїчними сторінками історії.

«Також дивно бачити у числі дискримінаційних символів портрети керівників українського визвольного руху Степана Бандери та Романа Шухевича. Не справа FARE давати оцінку історичним постатям, які для багатьох українців є національними героями. Жодна поважна організація не дозволяє собі таких односторонніх і упереджених оцінок», - зазначили вболівальники.

«Ми закликаємо Вас не виносити поспішних рішень на підставі звіту організації, компетентність якої щодо української історії та української символіки викликає величезні сумніви. Необачне рішення дискредитує саму боротьбу з проявами нетерпимості», - йдеться у листі.

Нагадаємо, у ході матчу кваліфікаційного раунду ЧС-2014 Україна - Сан-Марино (9:0) на трибунах були розтягнуті банери із зображенням логотипу дивізії «СС-Галичина», а також розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання. За таку поведінку вболівальників тепер українська збірна може бути позбавлена ​​ трьох очок.

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко підтвердив, що Міжнародна федерація футбольних асоціацій відкрила дисциплінарну справу проти збірної України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2334