Кошти в іноземній валюті, переказані в рамках особистих рахунків, не будуть конвертуватися у гривню. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході круглого столу заявила заступник директора Департаменту методології грошово-кредитної політики Національного банку України Людмила Чепінога.

«До введення в дію даної постанови (конвертація інвалюти всередині країни в гривню - Ред.) можна було переказувати кошти з особистого рахунку на рахунок іншої фізособи в іноземній валюті без конвертації.

З 23 вересня переказ в інвалюті без конвертації здійснюється виключно в рамках особистих рахунків: з особистого поточного рахунку на інший поточний або на особистий депозитний рахунок. Перекази іншій фізособі в інвалюті заборонені», - сказала вона, додавши , що якщо людина хоче провести дії з поточним рахунком іншої людини, вона повинна надати відповідне доручення.

Крім того, представник банку підкреслила, що обмеження переказів стосуються як резидентів, так і нерезидентів.

Як раніше повідомляв ForUm, Національний банк України змінив порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб.

Національний банк України поки не збирається вводити обов'язкову конвертацію іноземної валюти в гривню при переказах з-за кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137