Членство України у «Східному партнерстві» Євросоюзу і вільна торгівля з ним можуть бути сумісні з членством в ЄврАзЕС. Про це екс-глава Єврокомісії Романо Проді сказав в ексклюзивному коментарі ForUm'у. За словами експерта, це можливо з певними коригуваннями.

Він акцентував, що мова йде саме про «Східне партнерство», а не Асоціацію з ЄС. «На відміну від інтеграції в те же НАТО, одночасне входження до ЄврАзЕС можливе. Ми не повинні сваритися через це , адже Україна - це міст у Східну Європу і далі. І вона повинна приймати рішення самостійно . Одним із моїх останніх рішень як політика було сказати «ні» пропозиції американців про перспективу входження України і Грузії в НАТО. Я сказав: ми повинні розуміти, що потрібна подушка безпеки», - сказав Проді.

Він також додав , що це було б в інтересах Росії , яка повинна бути пов'язана з європейськими ринками. «А створювати зайві зони конкуренції - не в інтересах РФ . У свою чергу, Київ зацікавлений у російських ринках. Це треба враховувати і знаходити конструктивні, а не конфліктні рішення», - зазначив фахівець.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою.

Україна може приєднатися у середньому до 70 угод, які діють в Митному союзі .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185