Уряд підтримав пропозицію Міністерства соціальної політики запровадити в Україні День батька. Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська після засідання Кабінету Міністрів, коментуючи схвалений урядом проект Указу Президента «Про День батька», повідомляє прес-служба Міністерства.

« Сьогодні уряд підтримав нашу пропозицію і схвалив проект Указу Президента про відзначення Дня батька . Ми переконані , що це важливий крок не тільки у встановленні гендерної рівності , оскільки вже є День матері , а й у визначенні важливого місця батька в сім'ї. Останнім часом українські чоловіки дедалі активніше долучаються до виховання дітей , тому такий День повинен стати для них додатковим стимулом ще більше уваги приділяти сім'ї», - сказала вона.

Королевська зазначила , що, згідно з проектом Указу, відзначати День батька пропонується кожну третю неділю вересня.

« Святкування Дня батька відповідає міжнародним традиціям , його відзначають більш ніж у 50 країнах світу. З ініціативи громадськості це свято в останні роки відзначають і в окремих регіонах України . Після підписання Президентом Указу ця практика буде поширена на всю територію України», - зазначила Королевська.

У Міністерстві підкреслили, що, за експертними даними, сьогодні в Україні понад 250 тис. самотніх батьків, які самі виховують дітей.

Указ набуде чинності після підписання його Президентом України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297