За індексом енергетичної стійкості, що розраховується Всесвітньою енергетичною радою (World Energy Council, WEC), Україна в 2013 році зайняла 97-е місце серед 129 країн світу.

Індекс WEC присвоюється на основі порівняльного аналізу енергетичної ситуації в країні і ґрунтується на трьох факторах: енергетичної безпеки , доступності електрики для населення та екологічності енергетичної галузі.

Залежно від успіхів в кожному напрямі, країні присвоюється рейтинг від А до D. Рейтинг України - BCD. На думку його укладачів , найгірше справи в України йдуть з екологічністю, а також із загальною ефективністю галузі, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Лідером рейтингу WEC стала Швейцарія. Крім неї , у першій десятці за величиною індексу енергостійкості виявилися Данія , Швеція , Австрія , Великобританія , Канада , Норвегія , Нова Зеландія , Іспанія , Франція . При цьому тільки п'ять країн першої десятки отримали вищий рейтинг енергостійкості AAA - Швейцарія , Данія , Швеція , Великобританія та Іспанія.

Росія отримала рейтинг ABD і зайняла 54-е місце за величиною індексу .

Україна обійшла з енергетичної стійкості такі держави, як Сербія , Молдова , Індія , а також країни Африки.

Нагадаємо, Всесвітня енергетична рада є акредитованою ООН організацією, що об'єднує незалежних експертів з енергетики з різних країн. WEC був створений в 1923 році для просування та розвитку доступної, стабільної і екологічної енергетичної системи у всіх країнах світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483