У заключний день свого робочого візиту до Китаю перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов провів зустріч з віце-прем'єр-міністром КНР Ван Яном.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра, сторони обговорили процес підготовки візиту Президента України до Китаю. Ван Ян запевнив, що китайська сторона активно готується до візиту й очікує від нього новий імпульс двостороннім відносинам.

Також обговорювалася специфіка і перспективи розвитку економічного партнерства двох країн. Китайська сторона проявила особливий інтерес до аграрного потенціалу України. Як перспективний напрям було виділено фінансово-кредитне партнерство. Арбузов висловив подяку за готовність працювати в цьому напрямку, а також надію на активізацію інвестиційної співпраці.

«Зараз важливо докласти всіх зусиль для збереження позитивної динаміки розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, взаємодії ділових кіл наших країн. Наша загальна напружена робота в кінці минулого року завершилася підписанням двох масштабних кредитних угод», - нагадав Арбузов.

Китайська сторона висловила сподівання на активізацію співпраці між провінціями Китаю та областями України. Зокрема, обговорювалися перспективи партнерського співробітництва провінції Шаньсі, де розташоване місто Сіань.

Нагадаємо, 24-27 вересня проходить робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136