Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив забезпечити готовність снігоприбиральної та спеціальної техніки і місць для стоянки транзитного транспорту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Минула зима показала, що силами тільки «Укравтодору» і комунальних служб не завжди вдається оперативно забезпечити рух транспорту в складних погодних умовах. Тому завдання місцевих органів влади - відпрацювати плани взаємодії з суб'єктами господарювання, які мають відповідні можливості, громадськими організаціями та активістами, які в деяких випадках працювали не менш віддано, ніж ті, хто повинен це робити за посадою», - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що до того часу, коли відповідно до нормативної середньодобової температури почнуть отримувати тепло об'єкти соціальної сфери - лікарні, дитячі садки, школи, житлові будинки, - все має бути готово.

«Часу мало, але він ще є - треба швидко, а головне - якісно вирішити всі проблеми. У квартирах і будинках повинно бути тепло», - підкреслив він.

Як повідомлялося, в тих регіонах України, де середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні не вище 8 градусів тепла, опалювальний сезон може початися раніше.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158