Держсекретар США Джон Керрі підписав договір про торгівлю зброєю.

Так, договір встановлює міжнародні керівні принципи продажу озброєнь: від танків, вертольотів і кораблів до стрілецької зброї. Він також забороняє країнам-учасницям продавати і передавати зброю державам, де порушуються права людини.

Після цього відразу почалися розмови про те, коли Конгрес зможе ратифікувати його, якщо зможе взагалі - республіканська опозиція може цього не допустити, пише Time.

Але Білий дім, можливо, не потребує підтримки Сенату для втілення мети договору, яка має забезпечити ефективне зберігання зброї. Підпису Керрі може бути достатньо для прийняття договору.

«Підписання цього договору є великою подією для США. Я думаю, це те, що чинитиме тиск на інші країни», - сказав незалежний аналітик з торгівлі зброєю Джефф Абрамсон.

Нагадаємо, президент США Барак Обама в черговий раз закликав провести реформу законів, що стосуються вогнепальної зброї.

У січні цього року Обама виступив з низкою ініціатив щодо обмеження обігу зброї в країні, заснованих на результаті роботи комісії віце-президента Джо Байдена.

У США рекордний попит на зброю призвів до його дефіциту.

Варто зазначити, що дискусія про контроль за обігом зброї відновилася в США з новою силою після подій у школі «Сенді Хук» у штаті Коннектикут, де 14 грудня внаслідок стрілянини загинули 27 людей, включаючи 20 дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151