Влада налаштована зберігати економічну і політичну стабільність у будь-якому разі до президентських виборів у березні 2015-го року.

Так, експерти «Райффайзен банк Аваль» прокоментували реакцію ринку на погіршення рейтинговим агентством Moody's рейтингів українським компаніям.

Аналітики нагадують, що 25 вересня відбулося засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, результатом якого стало не прийняття ним рішення про скорочення обсягів купівлі американських держпаперів, а також відсутність сигналів про те, якою буде політика ФРС надалі.

За їхнми словами, настільки несподіваний розвиток подій сприятливо вплинув на ставлення інвесторів до активів країн з emerging markets.

Зокрема, в Україні перша реакція була позитивною - котирування 5-річних CDS знизилися з 890 б.п. до 860, а крива прибутковості єврооблігацій зрушилася вниз. Зокрема 10-річний папір котирувався по 9,30% (порівняно з 10% тижнем раніше).

«Проте, зниження суверенного рейтингу агентством Moody's відразу на два щаблі (до мінімального рівня за останні 13 років) спровокувало паніку на ринку українських зовнішніх активів у понеділок-вівторок», - зауважили вони.

У зв'язку з цим експерти «Райффайзен банк Аваль» висловили переконання, що, незважаючи на всю поточну економічну ситуацію в Україні, реакція ринку виявилася занадто неадекватною.

«Все-таки, вірогідність суверенного дефолту залишається досить мінімальною. Тому що влада налаштована зберігати економічну і політичну стабільність», - сказали вони.

Тому, за їхніми словами, швидше за все, ситуація з цінами на єврооблігації в найближчі пару тижнів стабілізується.

Нагадаємо, що раніше аналітики інвестиційної компанії Eavex Capital заявили, що на відміну від 2009 року, коли рейтингове агентство Moody's присвоїло Україні рейтинг «Caa1», у поточному році економічна ситуація набагато краща.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119