Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що експортний потенціал зернових України в цьому році складе до 18 млн тонн. Як передає кореспондент ForUm'у, про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

«Аналітики впевнені, що рекордний врожай підніме Україну на 2 місце у світі за рівнем експорту кукурудзи. Держава планує розширити ринки збуту в Азії та Африці. Експортний потенціал (зернових - Ред.) цього року становить до 18 млн тонн. Крім ринків сільгосппродукції продукції СНД і ЄС, Україна буде активно експортувати в Китай, Південну Корею, Бангладеш, Індію і Японію. Ці країни для України дуже перспективні, а ми там конкурентоспроможні», - сказав він. За словами прем'єра, Мінагрополітики визначило близько 30 перспективних країн «для посилення нашої присутності на їхніх ринках».

Азаров зазначив, що за 2 місяці з початку маркетингового року обсяги експорту зерна збільшилися на 28%, і склали майже 4 млн тонн.

Також він нагадав, що зернові і зернобобові культури зібрані на 71% площ, намолочено майже 36 млн тонн зернових при середній врожайності 36,6 центнера з гектара, що на 17% вище показників минулого року.

Як повідомлялося, Україна цього року збере рекордний урожай - до 60 млн тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440