Українці в своєму повсякденному житті швидко відчують ефект від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це заявив президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон на брифінгу в Одесі, де він перебував у рамках участі у науково-практичній Міжнародній конференції «Правове забезпечення ефективного виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», яка проходила в Національному університеті «Одеська Юридична академія».

«З ринкової точки зору це (Асоціація з ЄС. - Ред.) принесе дуже позитивні результати. І, насамперед, - відкриття українського ринку. Зараз реалізується спеціальний план дій з Україною. І стосується лібералізації візового режиму. Це звичайно, тривалий шлях. Але якщо ми говоримо, що Угода про асоціацію є вигідною для всіх сторін, я думаю, що і ЄС повинен взяти на себе певну відповідальність і вжити певні дії. Я думаю, що громадяни України у своєму повсякденному житті досить швидко відчують ефект цієї угоди», - заявив він.

Міньйон також підкреслив, що дня нього, як громадянина Франції, бачити Україну на європейському шляху - дуже позитивний сигнал, передає «УНН».

«Я впевнений, це правильний вибір, який має зробити Україна. Я француз, і не думаю, що Франція якось нещасно почувається в ЄС. У нас, звичайно, є інші проблеми, які треба врегулювати. Але нам ніяк не може прийти в голову така думка - вийти з ЄС і не користуватися тими привілеями, які ЄС надає. Звичайно, завжди є євроскептики, але саме це і перевага демократії», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221