Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що формула відносин «3 +1 » між Україною і країнами Митного союзу почала працювати.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході засіданні уряду.

«Члени уряду України взяли участь у першому засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав урядів. Таким чином, реально почала працювати форма відносин України і Митного Союзу, ініційована Президентом України Віктором Януковичем», - сказав він.

Азаров нагадав, що Україна бере участь у роботі Євразійської економічної комісії як спостерігач, і «це стало можливим завдяки домовленостям президентів наших держав у травні цього року».

Важливий момент для наших відносин, тому що ми принципово продовжуємо стояти на тому, що розвиток торгово-економічних відносин з Євразійським союзом і країнами МС - стратегічна і невід'ємна частина нашої політики», - акцентував прем'єр.

За його інформацією, за 8 місяців поточного року, незважаючи на економічну кризу, в країнах МС спостерігається як економічне зростання, так і зростання товарообігу на 17%. «За той же період, на жаль, товарообіг між Україною і РФ скоротився на 20%. Обсяг торгівлі України з країнами МС становить більше 60 млрд доларів на рік, втім, потенціал цей набагато більший. Кабмін спрямовує всі зусилля, щоб подолати перешкоди для повної реалізації нашого потенціалу.

«Наші країни просто приречені на взаємозв’язаний прогрес», - сказав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів розглянув питання підготовки до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217