Міністр фінансів США Джек Лью заявив у середу, що міністерство фінансів матиме менше коштів, ніж повідомлялося раніше, для того, щоб оплатити рахунки країни в середині жовтня.

Замість 50 млрд доларів, про які він говорив кілька тижнів тому, тепер повідомляється, що залишок грошових коштів буде ближче до 30 млрд доларів, пише «СNN Money».

«А сума чистих витрат може бути значно більшою і скласти понад $60 мільярдів», - повідомив Лью в листі до законодавців. «Якщо у нас буде недостатньо готівкових грошових коштів, то Сполучені Штати Америки вперше в історії не зможуть виконати всі свої зобов'язання», - заявив він.

Він також сказав, що міністерство фінансів вживає так звані надзвичайні заходи вже з весни, і вони будуть вичерпані до 17 жовтня.

У зв'язку з цим Конгрес, за словами міністра фінансів, повинен підняти стелю державного боргу. В іншому випадку, наслідки для США можуть виявитися більш важкими, ніж, наприклад, у 2001 році, коли схожа ситуація викликала зниження кредитного рейтингу держави.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173