Підписання угоди про співпрацю між Україною і Китаєм стане хорошим сигналом для бізнесу, а також дозволить українським експортерам диверсифікувати свої ринки збуту і знизити залежність від поставок в Росію і країни СНД. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ сказав Джон Холден, аналітик Фонду Карнегі (Вашингтон).

«Це буде сигнал про готовність двох країн до співпраці. Про те, що є урядова підтримка, розширення і зростання торгівлі. Найбільші вигоди може отримати українське аграрне виробництво. Китай потребує зерна, продуктів харчування. Крім того, диверсифікація поставок продуктів для Китаю - питання продовольчої безпеки», - сказав Холден.

Він зазначив, що у китайських бізнесменів є доступні інвестиційні кошти, які можуть бути вкладені в українські підприємства, зокрема в сільськогосподарській галузі. Експерт додав, що китайська економіка є однією з найбільших і швидкозростаючих у світі, що робить ринок цієї країни дуже привабливим для бізнесменів з багатьох країн. А українські експортери отримають хороші можливості для диверсифікації своїх ринків збуту, щоб знизити залежність від торгівлі з Росією та іншими країнами СНД.

«Українським експортерам важливо мати альтернативи. Китай буде для вас привабливим партнером ще і з тієї причини, що між вашими країнами не було такої кількості історичних протиріч, як у відносинах України з Росією», - сказав аналітик Фонду Карнегі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150