Віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко і голова Держлікслужби України Олексій Соловйов відвідали фармацевтичний завод «Дарниця» - єдиний вітчизняний виробник, що бере участь у тестовій апробації автоматизованої системи відстеження обігу ліків в Україні.

Тестова апробація системи почалася влітку 2013 року і проводиться паралельно з впровадженням аналогічної системи в країнах Європейського Союзу.

Система покликана відслідковувати рух та місцезнаходження кожної упаковки лікарського засобу від виробника або імпортера і до кінцевого споживача в аптеці. Саме така практика визнана у світі, як найбільш ефективна в боротьбі з фальсифікатом та незаконним обігом медикаментів.

Під час короткої робочої наради на заводі глава Держлікслужби представив віце-прем'єр-міністру перші результати експерименту і проінформував про подальший хід реалізації проекту.

Гості «Дарниці» мали можливість переконатися і в наявності ультрасучасних умов фармацевтичного виробництва: вони відвідали ампульне виробництво, виробництво стерильних порошків для приготування розчинів для ін'єкцій і виробництво таблетованих твердих форм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212