Україна успішно працює над диверсифікацією поставок вуглеводнів з метою забезпечення належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки, заявив Президент Віктор Янукович під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Всесвітнього економічного симпозіуму в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Спільно з американськими партнерами (компанія «Екселерейт Енерджі» тощо) до середини наступного року буде запущена перша фаза проекту «LNG - термінал», що дозволить Україні брати до 5 мільярдів кубічних метрів природного газу», - сказав Президент.

За словами Глави держави, Україна також розширює видобуток власних енергоносіїв, зокрема, сланцевого газу.

Янукович підкреслив, що провідні світові компанії, такі як «Шелл», вже почали свою роботу в Україні. «Очікуємо, що в найближчому майбутньому до них також приєднаються «Шеврон», «Ексон Мобіл» та інші», - зазначив Президент.

Як повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький очікує, що повноцінна диверсифікація поставок газу в Україну відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 р.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна реанімує свої старі родовища газу і через два-три роки вийде на самозабезпечення блакитним паливом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184