Наявність високого врожаю допомагає Україні розширювати ринкову базу , більше експортувати , від чого виграє український аграрний бізнес.

Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив аташе з питань сільського господарства при посольстві США в Україні Рендалл Хейгера , коментуючи підвищення Міністерством сільського господарства США (USDA) прогнозу урожаю зерна в Україні до 60 млн тонн.

«Україна має прекрасну агропромислову базу , у вас гарна земля , фермери стають досвідченішими , використовують досконалішу техніку. Я думаю , основним чинником зростання виробництва була ціна . Фермери побачили її зростання і залучили більше ресурсів для того , щоб збільшити виробництво в Україні і, на щастя , так і сталося. Україна здатна відігравати важливу роль у світовій продовольчій безпеці . Вона зможе відповідати на зростаючу світову потребу в продовольстві» , - сказав він.

За словами аташе , на тлі зростання світового попиту на зерно високий урожай допоможе Україні наповнити ринок своєю продукцією.

«Попит на пшеницю і кукурудзу становить приблизно 1,9 млрд тонн , і він зростає з кожним роком. Україна грає позитивну роль і повинна зіграти її цього року , відповідаючи на глобальні потреби в продовольстві. Розмір врожаю також допомагає Україні виходити на нові ринки. Традиційно Україна відправляє зерно в північноафриканські країни , на Близький Схід. З тим урожаєм , який ви в цьому році зібрали , перед вами відкриваються нові можливості. Наприклад , Південно-Східна Азія» , - додав Хайгер .

На його думку , наявність врожаю допомагає Україні розширювати ринкову базу , більше експортувати , від чого виграє український аграрний бізнес.

Також представник посольства США в Україні висловив переконання , що ці фактори будуть сприяти припливу інвестицій в агросектор.

«Я думаю , інвестиції в аграрний сектор продовжаться. У поточному році причин для цього навіть більше через високі ціни на зерно. Фермери та інвестори вирішили збільшити грошові вкладення в країну , тому що вони бачать потенційну вигоду. Я думаю , багато людей зараз дізнаються більше про Україну , вони бачать великий аграрний потенціал , шанси збільшити доходи до рівня інших країн зі схожими ґрунтами», - резюмував він.

Нагадаємо , що Міністерство сільського господарства США (USDA) очікує , що урожай зерна в Україні у 2013 році складе 60 млн тонн , що на 1,7 % більше , ніж відомство прогнозувало у серпні.

Згідно зі звітом USDA , опублікованим на його офіційному сайті, зокрема , прогноз урожаю пшениці підвищений на 2,3% порівняно з серпневою оцінкою - до 22 млн тонн , а фуражного зерна - на 1,3% , до 38 млн тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155