Китайські підприємці будуть зацікавлені у створенні виробництв на території України , щоб спільними зусиллями освоювати ринки Європейського союзу. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ заявив професор школи бізнесу Університету Гонконгу Жіганг Тао.

Експерт вважає , що співпраця між двома країнами не зведеться до простого експорту українського продовольства в Китай , а можлива більш глибока економічна інтеграція .

«Місцеві ЗМІ зараз багато пишуть про співпрацю в аграрному секторі. Але я вважаю , що майже в кожній галузі - величезний потенціал для співпраці. У таких традиційних галузях як текстильна і автомобільна Україна і Китай можуть співпрацювати , щоб обслуговувати європейський ринок. Наприклад , компанії з КНР можуть створити виробництва в Україні , а потім співпрацювати з іншими країнами Європи. Що стосується високотехнологічних галузей , в Україні є дуже висококваліфікована робоча сила. Тому доцільно було б об'єднати зусилля , щоб розвивати кращі технології і продукцію . Тому можливості для співпраці величезні » , - сказав Тао .

Учений зазначив , що за останні роки бурхливого економічного зростання Китай зміг акумулювати величезні фінансові ресурси , а також напрацювати безліч власних ноу-хау , якими він готовий поділитися з Україною .

Коментуючи майбутнє підписання угоди про співпрацю між нашими країнами , Тао зазначив , що це важливий крок для створення умов співпраці українських та китайських компаній , який забезпечить взаємні гарантії для представників бізнесу.

« Україна і Китай - країни, що розвиваються . У таких економіках державні інститути , як правило , далекі від ідеалу. Тому співпраця бізнесів таких держав вимагає співпраці також і на рівні урядів. Для того , щоб задати тон , створити відповідний бізнес - клімат . Тому підписання такого документа сприятиме співпраці в бізнесі » , - сказав учений. Тао додав , що враховуючи незначну географічну віддаленість між нашими країнами , торгово-економічні відносини повинні розвиватися досить інтенсивно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155