Активна діяльність антирейдерської комісії запобігає правопорушенням серед представників відомств, що регулюють функціонування підприємств. Про це в ефірі каналу «БТБ» сказав член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Євген Воропаєв.

Представник НКЦПФР відмітив результативність роботи антирейдерської комісії.

«Як правило , в будь-якому рейдерському конфлікті - такі українські реалії - замішаний якийсь нечистий на руку чиновник. Це може бути як представник регулятора , так і представник судової системи , місцевої влади. Коли ці люди чудово розуміють , що їхні дії стануть предметом всебічного розгляду Комісії за участю як правоохоронних органів , так і інших органів , і після аналізу цих дій будуть дані відповідні доручення щодо протидії - я думаю , багато хто буде остерігатися неправомірних дій» , - зазначив Воропаєв.

Він підкреслив , що найбільша проблема рейдерства в тому , що це не якась однотипна дія , за яку може бути передбачено покарання з боку , наприклад , НКЦПФР.

«Тут може бути комплекс різних правопорушень , пов'язаних як з маніпулюванням , так і з порушенням ведення системи реєстру , порушенням прав власності акціонерів , пов'язаним з рахунками зберігача » , - сказав він і додав , що це той вид злочину , з яким можна боротися лише комплексно і тільки при активній взаємодії багатьох держорганів.

Він додав , що НКЦПФР щомісячно звітує перед антирейдерською комісією про наявність конфліктів , і зазначив , що саме завдяки моніторингу процесів , взаємодії та обміну інформацією між різними відомствами , вдалося запобігти поширенню рейдерських захоплень .

«Зараз у нас корпоративних конфліктів - всього 2-3 , раніше було близько п'ятнадцяти » , - повідомив Воропаєв.

У середині вересня відбулося перше засідання оновленого складу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів , протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Голова комісії , перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив підготувати законопроект , де буде визначено поняття «рейдерство» і введена за нього кримінальна відповідальність .


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127