Товарообіг між Україною і КНР досяг 10 млрд доларів на рік, що свідчить про стабільність і взаємовигідність міждержавних відносин. Про це в Пекіні заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час брифінгу для китайських ЗМІ.

«Хорошим підтвердженням того, що ми можемо ставити цілі і їх досягати, є товарообіг, який ще кілька років тому був 1,5 млрд доларів, а сьогодні досяг 10 млрд доларів. І за останні півроку ми вже вийшли на цифру в 5,4 млрд, що дає підстави вважати - товарообіг між країнами зростатиме і надалі», - зазначив Арбузов.

Він підкреслив, що Україна і КНР мають великий потенціал і його потрібно розвивати. Це підтвердила і зустріч з китайським бізнесом, яка позначила інтерес з його боку до України.

«Були озвучені важливі питання та пропозиції, які ми будемо опрацьовувати. Україна вже отримала і може отримати ще більше великих і надійних партнерів серед представників китайських компаній. Це нас радує» , - додав перший віце-прем'єр.

Арбузов особливо відмітив, що в Україні сьогодні приймається низка законів, які захищають іноземних інвесторів. Їхній позитивний ефект відчують і китайські бізнесмени: «Упевнений, що як тільки компанії перейдуть від кредитування до інвестування, вони відчують, що ми готуємося до приходу грошей з Китаю. Ми вивчаємо побажання потенційних інвесторів і з урахуванням цього допрацьовуємо своє законодавство».

Він також відмітив високу ефективність роботи українсько-китайської міжурядової Комісії зі співробітництва - як її нинішнього засідання, так і торішнього.

«Всі завдання, які ми ставили перед собою, виконали. Ми обговорювали важливі питання розвитку спільних проектів у сільськогосподарській, космічній галузі, в медицині, науці та освіті. Приємно повідомити, що ми також підбили підсумки першого засідання Комісії, і переконалися,що всі питання вирішені. Я сподіваюся, що домовленості, зафіксовані в протоколі засідання другої комісії, так само будуть реалізовані», - додав Арбузов.

Нагадаємо, 24-27 вересня в Китайській Народній Республіці перебуває з робочим візитом урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190