Максимальна кількість дітей у групі дитячого дошкільного закладу не повинна перевищувати 20 осіб, і їхнім керівникам доведеться привести його у відповідність з нормативом.

Про це на брифінгу в МОЗ заявила завідувачка лабораторії гігієнічного забезпечення умов життєдіяльності дітей Інституту гігієни та медичної екології Національної академії медичних наук України Аліна Платонова, передає «Укрінформ».

«Основна проблема сьогодні - це переповненість дитсадків. Всі знають, що в групи приймають аж до 35 дітей. Так це не проблема санітарної норми, а проблема порушення з боку адміністрації дитсадка. Не більше 20 - це розрахунки площі обсягу і кубатури освітлення спальних місць, це осіменіння повітря, це можливість справляти природні потреби. Тому зараз, звичайно, доведеться приводити групу у відповідність з максимальною чисельністю», - сказала Платонова.

Вона додала, що такий норматив діяв і в санітарній нормі, прийнятій за часів Радянського Союзу.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи будуть скорочення в дитсадках, Платонова помітила, що «ми нічого не змінювали щодо наповнюваності групи - не більше 20 чоловік».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223