Україна вибирає оптимальний варіант у співпраці зі своїми партнерами як на Сході, так і на Заході.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами - учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«У своїх кроках на шляху інтеграції уряд керуватиметься виключно національними інтересами . А в економічних питаннях на першому місці завжди стояли і будуть стояти виключно захист національного споживача і виробника», - акцентував він.

«Позиція уряду чітка , прозора і зрозуміла: показати бізнесу , громадськості , суспільству , міжнародній спільноті , що ми обираємо оптимальний варіант, що не спрямований на протистояння Європи і Азії , ЄС та Митного Союзу. Тому що у України є інтереси і на сході , і на заході , і на півночі , і на півдні. І ми будемо робити все можливе , щоб зберегти всі ринки і не тільки зберегти , але й розвивати , використовуючи різні методи і рівні інтеграції . Україна вибирає оптимальний варіант » , - підкреслив чиновник.

Також , урядовий уповноважений звернув увагу на те , що українські товари для того , щоб потрапити на той чи інший ринок , повинні відповідати техрегламенту , що діє на цій території. І зараз уряд проводить заходи, що забезпечують безперешкодне просування українських товарів в інші країни , як ЄС , так і Митного Союзу.

«Україна прийняла рішення , воно узгоджене безпосередньо з Євразійською комісією. Нами зараз складені листи , узгоджені графіки і йде збір необхідної інформації на перспективу , бізнес-планів , які товарні групи , продукція планується до постачання на територію Митного Союзу , а також відповідність цієї продукції технічним регламентам цієї митної території . Дана робота, зокрема , передбачена підписаним меморандумом про співпрацю у сфері технічного регулювання . І відповідно з цим ми проводимо переговори , консультації і засідання експертних груп» , - сказав Мунтіян.

Україна виходить насамперед , з того , щоб її національні регламенти та стандарти краще забезпечували безпеку громадян і навколишнього середовища , тобто ми не дивимося , на , так би мовити , «політичне забарвлення» техрегламентів», - сказав Мунтіян.

Як повідомляв ForUm , прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем в Астані заявив , що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод , які діють в Митному союзі .

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив , що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом , то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. «Нехай продають свою продукцію в Європу , нехай спробують продати», - заявив він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212