Міжурядові переговори Росії і України з питань енергетики пройдуть на початку жовтня в Москві, заявив журналістам заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський у кулуарах засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав урядів.

«Ми просто домовилися про те, що повинні провести найближчим часом засідання підкомісії зі співробітництва в енергетиці. Вона проходитиме в Москві. Ми відповідне запрошення нашим українським партнерам направили - ось там і обговоримо всі питання», - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів про конкретні терміни проведення зустрічі, Яновський повідомив, що дата є відкритою, але припустив, що зустріч відбудеться не пізніше 12 жовтня, передає «Інтерфакс-Україна».

У відповідь на запитання про те, чи будуть на підкомісії обговорюватися питання поставок російського газу в Україну, заступник голови міненерго РФ сказав наступне: «Постачання газу - це взагалі тема корпоративна. Вона постійно обговорюється між «Нафтагазом України» і «Газпромом» (MOEX: GAZP ). Але вона (тема. - Ред.) до міжурядових відносин не має відношення».

«У нас там є маса запитань різних: і щодо нафти, і щодо електрики - там багато тем», - додав Яновський.

Як раніше повідомляв ForUm, перед засіданням Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав урядів відбулася бесіда прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228