Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко і перший заступник голови уряду Російської Федерації Сергій Шувалов шукатимуть вирішення проблемних питань двостороннього українсько-російського співробітництва. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України, про це домовилися прем'єр-міністри України і Росії в Астані.

Згідно з повідомленням, відповідна робота повинна бути завершена до 15 жовтня - на цей день заплановано проведення засідання Комітету з економічних питань Українсько-російської міждержавної комісії.

«15 жовтня відбудеться засідання Міжурядового комітету з економічних питань на рівні прем'єр-міністрів, а до цього часу буде проведено 6 підкомітетів з різних напрямів нашої співпраці для того, щоб на 15 жовтня вийти на низку узгоджених рішень. Сьогодні ми обговорювали питання, пов'язані з певними ускладненнями митного оформлення вантажів, низку проблем з кондитерськими виробами, нашими трубами і так далі. Ми домовилися з Дмитром Медведєвим, щоб перший заступник голови уряду РФ з їхнього боку, і віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко з нашого до 15 жовтня всі проблемні питання, які зараз між нами існують, зняли і підготували відповідне рішення», - заявив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, чергове засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії пройде 15 жовтня в Калузі.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. «Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати», - заявив він.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139