В Україні шукають варіанти, які б дозволили уникнути ухвалення антидискримінаційного законопроекту в рамках діалогу з Євросоюзом про лібералізацію візового режиму, повідомив заступник директора департаменту ЄС Міністерства закордонних справ Володимир Бачинський.

«Ви знаєте, що тут є надзвичайно чутливий елемент для українського суспільства, який стосується дискримінації за сексуальною ознакою. Ми поки не готові беззастережно його прийняти. Ми шукаємо інші варіанти, і є вже бачення, як вийти з цієї складної ситуації без прийняття цього закону», - повідомив дипломат у ході круглого столу на тему «Перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва та інтеграційних процесів Київщини» в Київській облдержадміністрації в середу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він спрогнозував, що протягом місяця це питання може бути врегульовано.

Бачинський нагадав, що для переходу до 2-ї фази виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС Україні необхідно прийняти два законопроекти - згаданий антидискримінаційний і законопроект у сфері боротьби з корупцією.

Що стосується другого законопроекту, то представник МЗС висловив надію, що на наступному пленарному тижні українського парламенту він буде прийнятий.

Як раніше повідомляв ForUm, європейський комісар з розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що закон про протидію дискримінації не є умовою для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, він стосується плану дій з лібералізації візового режиму, але разом з цим проблема прийняття цього закону в Україні перебільшена.

Більшість парламентаріїв із фракції Партії регіонів не готова голосувати за законопроект №2342 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207