У м. Кривий Ріг 19-річний хлопець загинув від руки 16-річного підлітка, який не захотів віддавати борг 800 гривень. Як повідомляє УМВС у Дніпропетровській області, неповнолітній затриманий, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Згідно з повідомленням, 23 вересня до Жовтневого райвідділу міліції звернулася схвильована жінка, яка повідомила, що кілька днів тому з дому пішов її 19-річний син і до теперішнього часу не повернувся. Наступного дня на території недобудованого будинку в Центрально-Міському районі м. Кривий Ріг було знайдено тіло чоловіка з трьома рубленими ранами голови і проломленим черепом.

«Правоохоронці, які виїхали на місце події, виявили тіло, загорнуте в поліетиленову плівку. Ним виявився розшукуваний хлопець. Було встановлено, що 21 вересня близько 14 години він і 16-річний хлопець по мобільному телефону домовилися про зустріч на території недобудованого будинку. Там потерпілий зажадав повернути йому 800 гривень боргу, на що боржник взяв камінь, яким наніс кілька ударів по голові хлопцю», - наголошується в повідомленні.

Скоївши вбивство, зловмисник забрав у померлого мобільний телефон, ноутбук, документи і кросівки, загорнув тіло в поліетиленову плівку і зник з місця злочину.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180