Єврокомісія схвалила пропозицію про повне зняття обмежень для імпорту вин з Молдови на ринок Євросоюзу - ще до набуття чинності положень про введення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між сторонами.

«Єврокомісія пропонує повне відкриття ринку Європейського Союзу для імпорту вина з Молдови - раніше, ніж, як очікується, почнеться тимчасове застосування (після підписання і до завершення ратифікації. - Ред.) Угоди про асоціацію ЄС - Молдова в частині введення поглибленої та всеосяжної ЗВТ», - заявили в Єврокомісії, повідомляє «Укрінформ».

Пояснюється, що таке рішення є заходом для полегшення труднощів, з якими зіткнулася Молдова у сфері експорту свого вина на деякі «традиційні ринки».

У Єврокомісії зазначили, що проект Угоди про асоціацію між ЄС і Молдовою, переговори щодо якої завершилися у червні 2013 року, передбачає зняття обмежень для імпорту молдавського вина.

Єврокомісія звернеться до Ради ЄС та Європарламенту з пропозицією якомога швидше схвалити вказане рішення.

Як повідомлялося, на початку вересня Росспоживнагляд заборонив імпорт молдавської алкогольної продукції.

Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко розкритикував заяви Євросоюзу щодо того, що заборона на поставки продукції деяких країн, зокрема України і Молдови в РФ, є політичним рішенням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

755