Сповіщення власникам об'єктів житлової нерухомості, що підлягають оподаткуванню, обробляються органами Міністерства доходів і зборів у режимі звірки даних. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу заявила начальник Головного управління Міндоходів у Києві Ірина Носачова.


«Я точно так само, як і багато хто, отримала повідомлення про те, що потрібно прийти і звіритися з податковою адміністрацією, Міністерством доходів і зборів. Але враховуючи те, що у нас термін сплати податку на нерухомість перенесено на 1 січня 2014 року, то зараз робота ведеться в режимі звірки», - повідомила Носачова.

Крім того, вона пояснила, що до органів Міндоходів повинні звернутися тільки ті люди, чиє житло потрапляє під дію закону про оподаткування. «Якщо у вас житлова площа квартири більше 120 кв. м, а будинку - 250 кв. м, вам потрібно все таки витратити час, і прийти. Якщо у вас квартира 50 кв. м - то немає такої необхідності», - роз'яснила Носачова.

Як раніше повідомляв ForUm, власники об'єктів житлової нерухомості, що підлягають оподаткуванню, платитимуть податок за 2013 у наступному - 2014 році. Разом з тим, до 31 грудня поточного року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості і на житлову площу таких об'єктів. Для цього потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.

4 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо об'єктів житлової нерухомості. Згідно з цим законом, введення податку на нерухомість переноситься на кінець 2013 року, у зв'язку з формуванням реєстру платників податків.

Міндоходів поверне вже сплачений податок на житло.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489