Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що закон про гарантії незалежності суддів буде повністю прийнятий на наступній сесії парламенту.
Про це Рибак сказав у коментарі журналістам під час брифінгу.

Він зазначив, що Конституційний суд лише вчора виніс своє рішення про конституційність законопроекту, тому це питання ще має розглядатися.

«Це обов'язки наші перед Радою Європи, ми повинні розглянути (цей законопроект у парламенті. - Ред.)», - сказав голова ВР.

Він зазначив, що ті питання, які розглядаються парламентом для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, об'єднують парламент, і депутати голосують за них конституційною більшістю голосів, передає «УНІАН».

Так, Рибак вважає, що стосовно законопроекту про гарантії незалежності суддів буде критика, будуть виникати запитання.

«Моє завдання - рівні умови зробити між опозицією і більшістю, щоб вони почули один одного. Я поставлю на голосування, і вирішимо. Даний закон ми приймемо», - сказав голова парламенту.

У той же час на уточнююче запитання, чи дійсно законопроект може бути внесений до ВР вже на наступній сесії, Рибак відповів, що «ми повинні зараз приймати рішення, і на наступній сесії остаточно буде прийнятий закон».

Як раніше повідомляв ForUm, голова Європейської комісії «За демократію через право» Джанні Букіккіо позитивно оцінює «євроінтеграційний» законопроект про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

Верховна Рада України від 5 вересня підтримала направлення до Конституційного суду запропонованих Главою держави змін до Конституції України в частині посилення гарантій незалежності суддів.

19 вересня КС визнав цей законопроект таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167