Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував главі уряду Російської Федерації Дмитру Медведєву перейти до практичного розгляду положень в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, які викликають занепокоєння у російської сторони.

Про це він заявив під час зустрічі з Медведєвим в Астані, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Я пропоную перейти від загальних міркувань «що заважає, що не заважає» до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки і стурбованість наших партнерів. Я за те, щоб знаходити спільну мову і реагувати на реальні загрози, коли вони є, а не на гіпотетичні», - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр у черговий раз нагадав, що співпраця з Митним союзом не є перешкодою для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, в той же час підписання Угоди з ЄС є перешкодою для налагодження співпраці з Митним союзом.

Сторони також висловили стурбованість тим, що в поточному році скоротився рівень двостороннього товарообігу майже на 20%, або приблизно на 19 млрд доларів.

За словами Азарова, скорочення відбулося, зокрема, за рахунок того, що Україна відмовилася від надмірних закупівель дорогого російського газу.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод, які діють в Митному союзі.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. «Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194