Російська Паливна компанія «ТВЕЛ» не збирається переглядати свою співпрацю з Україною у сфері атомної енергетики у зв'язку з намірами країни підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в коментарі журналістам заявив віце-президент «ТВЕЛ» Василь Константинов.

«Чому має змінитися співпраця? У нас свої плани. Ми нічого змінювати не збираємося», - зазначив він.

За його словами, питання євроінтеграції України - це суверенне право країни.

Також він додав, що «ТВЕЛ» працює з низкою європейських країн, зокрема, з Чехією, Словаччиною та Болгарією, і у компанії немає у зв'язку з цим жодних обмежень.

Коментуючи заяву радника президента Російської Федерації Сергія Глазьєва щодо перегляду співробітництва між Україною і Росією у всіх сферах, Константинов заявив: «Нехай вони переглядають. Ми переглядати нічого не збираємося. Від НАЕК та міністерства ніяких сигналів немає. Наше спільне підприємство - завод з фабрикації ядерного палива - повинен бути запущений у 2015 році. Я не знаю, хто візьме на себе сміливість переглянути ці плани. Я би не радив цій людині робити це».

Як повідомляв ForUm , 4 жовтня в Україні в районі селища Смолине Кіровоградської області розпочато будівництво українсько-російського заводу з фабрикації ядерного палива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152