До кінця 2013 року завершиться робота з продовження терміну експлуатації I енергоблоку Южно-Української АЕС. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив виконувач обов'язків президента держпідприємства НАЕК «Енергоатом» Микита Константинов.

«У компанії є позитивний досвід щодо продовження термінів експлуатації двох енергоблоків на Рівненській АЕС. Наші зусилля зосереджені на виконанні всіх заходів з даної експлуатації. Це стосується і енергоблоку №1 Южно-Української АЕС.
Пізніше ми займемося другим енергоблоком Южно-Української АЕС і другим енергоблоком Запорізької АЕС», - акцентував чиновник.

Крім того, Константинов поділився планами «Енергоатому» на найближче майбутнє. «Ми займемося диверсифікацією поставок ядерного палива та будівництвом заводу з фабрикації ядерного палива у Кіровоградській області , створенням централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива , яке буде використовуватися всіма енергоблоками АЕС України, будівництвом 3 і 4 енергоблоків Хмельницької АЕС, добудовою третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС», - резюмував Константинов.

Як раніше повідомляв ForUm , в Україні 9 вересня розпочалися роботи на будівельному майданчику заводу з виробництва ядерного палива у м.Смолине Кіровоградської області.

У грудні 2011 року Державний концерн «Ядерне паливо» і ВАТ «ТВЕЛ» зареєстрували спільне підприємство ЗАТ «Завод з виробництва ядерного палива».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137