Більшість українців, які беруть участь у програмі видачі ваучерів на навчання від Державної служби зайнятості, хочуть отримати професію електрогазозварника. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила сьогодні в ході прес-конференції голова Держслужби зайнятості Марина Лазебна.

«На першому місці робоча спеціальність - електрогазозварник. На другому місці - люди з вищою освітою, які хочуть отримати інший освітньо-кваліфікаційний рівень, а також ті, хто вже має робочу спеціальність, однак хоче пройти перепідготовку», - повідомила вона.

Всього, за словами Лазебної, в період з травня по серпень 2013 року ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримало 10,2 тис. громадян, в тому числі 5,3 тис. безробітних.

Також чиновниця розповіла, що до переліку ваучерів Держслужби зайнятості входить 35 професій, із яких 13 робочих спеціальностей і 22 спеціальних, переважно у сфері IT-технологій , аграрному секторі, у транспортній та будівельній сферах. Крім того, вона зазначила, що останнім часом до переліку включили більше «жіночих» професій - кухарів і пекарів.

У той же час серед роботодавців, за словами Лазебної, сьогодні найбільший попит на токарів , слюсарів та автослюсарів.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що в Україні рівень працевлаштування безробітних виріс з 27,8% до 32%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151