Команду судна Arctic Sunrise після часткового допиту в управлінні Слідчого комітету по Мурманської області перевели у слідчий ізолятор, повідомив експерт з екологічного права «Грінпіс» Росії Михайло Крейндлін.

«Дійсно, весь екіпаж перебуває у слідчому ізоляторі. Сьогодні вночі були допитані п'ять осіб , вони перебувають у статусі підозрюваних. Інші члени команди залишаються у невизначеному статусі. Адвокати «Грінпіс» не можуть навіть подати ордери. Це грубе порушення процесуальних норм. Ми маємо намір написати скаргу в прокуратуру», - сказав Крейндлін, повідомляє РІА «Новости».


 
У свою чергу, представник організації Марія Фаворська уточнила , що допит екологів із судна Arctic Sunrise тривав до 01:00 за московським часом , після чого всіх розвезли по слідчим ізоляторам в Мурманську та області.

 
У регіональному УВС повідомили , що ситуацію не коментують.

Як раніше повідомляв ForUm 20 вересня «Грінпіс» заявив про захоплення своїх 29 активістів, у тому числі шести британців, російськими спецслужбами, які штурмували корабель групи в Арктиці. Пізніше стало відомо, що на судні був і громадянин України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265