Український уряд зацікавлений у збільшенні обсягів товарообігу з Китаєм у комплексі з активізацією інвестиційної співпраці . Про це заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час зустрічі з керівниками китайських підприємств , банків , корпорацій , яка відбулася сьогодні , 25 вересня 2013 року, в Пекіні , повідомляє прес-служба Міндоходів.

Одним із перспективних напрямів розвитку співробітництва може стати розширення присутності китайських компаній в Україні через відкриття офіційних представництв . Досвід у цьому плані вже мають китайські корпорації Zhong Xing Telecommunication Equipment Co . Ltd (ZTE) і Huawei, представники яких були присутні на зустрічі.

Клименко запевнив, що уряд України проводить реформи , спрямовані на створення сприятливого інвестиційного клімату, комфортних, простих і зрозумілих умов для ведення бізнесу в нашій країні.

Наприклад, за його словами, забезпечений індивідуальний підхід до податкового супроводу великого бізнесу. У складі Міністерства доходів і зборів створений Центральний офіс для великих платників податків. За кожною компанією закріплений податковий асистент, який надає консультації, рекомендації, допомагає в оцінці ризиків.

За даними Міністерства доходів і зборів України, обсяг товарообігу з Китаєм посідає друге місце серед 217 країн - торговельних партнерів України. Питома вага експортно-імпортних операцій з Китаєм становить 8% загального товарообігу України.

Фахівці Міністерства відзначають збільшення обсягів товарообігу в поточному році. За 8 місяців 2013 року він склав уже $7,3 млрд, що на 16,6%, або на $1 млрд більше порівняно з січнем-серпнем 2012 року. За підсумками 2012 року товарообіг між Україною і Китаєм склав $10 млрд. При цьому зовнішня торгівля між Україною та Китаєм у поточному році має тенденцію до зростання як за рахунок збільшення обсягів імпорту (на 9,2%), так і експорту (на 46,4%).

Основу експорту з України до Китаю складають промислові товари та продовольчі товари , транспортні засоби та запасні частини. В Україні затребувані технологічна китайська продукція , техніка , товари легкої промисловості , прокат.

Нагадаємо, 24-27 вересня проходить робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129