Світовий банк не бачить серйозних наслідків для економіки Росії від можливого погіршення торгових відносин з Україною через заплановане на листопад підписання Києвом угоди з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі, оскільки РФ може відмовитися від більшості товарів українського експорту.

«Інтеграційні зв'язки, що існували між російськими та українськими підприємствами в радянську епоху, в даний час значно ослабли. Видається, що Росія могла б легко замістити велику частину українського експорту, за винятком ядерних реакторів, товарами з інших країн», - йдеться у доповіді СБ, присвяченому російській економіці, передає РІА «Новини».

«Безпосередні наслідки для російської економіки від погіршення торгових відносин з Україною оцінюються як дуже обмежені», - сказано у доповіді.

Нагадаємо, у серпні ФТС на тиждень посилила митний контроль за українськими товарами, що викликало істотні затримки для багатьох українських експортерів.

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україна після набуття чинності договору про асоціацію з ЄС втратить привілеї в торгівлі з Росією, можливі обмеження.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговий спір згідно з правилами та зобов'язаннями Світової організації торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148