Посол України у Кенії звернувся до кенійської сторони з проханням посилити охорону посольства і резиденції у зв'язку з ситуацією з безпеки у цій країні, повідомили у прес-службі посольства України в Кенії.

« У контексті зростаючої напруженості у столиці , на тлі боротьби з тероризмом та боротьби українського військового судна з морськими піратами (український військовий корвет «Гетьман Сагайдачний». - Ред.), посол України звернувся до кенійського високопосадовця з приводу посилення охорони посольства і резиденції шляхом виділення озброєної охорони», - сказано в повідомленні за підсумками зустрічі українського посла Володимира Бутяги з директором департаменту протоколу МЗС Кенії Саймоном Майна.

Згідно з інформацією , відповідну ноту український дипломат передав кенійській стороні.

Як повідомляв ForUm , терористи захопили торговий центр вдень , 21 вересня. У момент атаки в центрі перебувало близько тисячі покупців.

Співробітники силових структур Кенії звільнили майже всіх заручників , які перебували в будівлі торгового центру в столиці Кенії.

У свою чергу представники «Аль-Шабаб» повідомили , що атака на один із найфешенебельніших торгових центрів столиці Кенії Westgate була відповіддю на присутність кенійських військових у Сомалі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131