Прем'єр-міністр Республіки Білорусь Михайло М'ясникович вважає, що на сьогоднішній день немає підстав говорити про якісь загрози для двосторонньої торгівлі Білорусі та України через очікуване підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Про це прем'єр Білорусі заявив в ексклюзивному інтерв'ю в Астані.

«Поки немає підстав», - сказав М’ясникович у коментарі агентству «УНІАН», відповідаючи на запитання про те , чи можна зараз говорити про якісь загрози для двосторонньої торгівлі від підписання відповідної угоди з ЄС.

При цьому прем'єр-міністр Білорусі зазначив , що питання подальших торговельно-економічних відносин між Україною та Білоруссю після підписання Угоди про асоціацію з ЄС необхідно детально вивчати.

«Це небайдуже в даній ситуації. У нас величезний товарообіг , і , природно , ми стурбовані , щоб це (умови ЗВТ України і ЄС. - Ред.) не позначилася на торговельно-економічних відносинах», - сказав М’ясникович.

При цьому, відповідаючи на запитання , чи поділяє він позицію Російської Федерації в оцінці розвитку торгових відносин з Україною після підписання Угоди про асоціацію, Мясникович сказав: «У Росії є свої начальники».

Також прем'єр Білорусі повідомив , що в ході сьогоднішньої зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим була досягнута домовленість про створення робочої групи для вивчення питання про розвиток подальших двосторонніх торговельних відносин .

Як раніше повідомляв ForUm, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196