Президент України Віктор Янукович розповів про проблеми у відносинах України і Росії і поскаржився на тиск.

«Основною проблемою у відносинах України з Росією завжди було використання Росією енергоносіїв для тиску на Україну. Ми чуємо ці загрози і навіть деякі приниження з боку ЗМІ. Це не допоможе нашим відносинам, і це не представляє Росію у хорошому світлі» , - сказав він в інтерв'ю агентству «Bloomberg» у Нью-Йорку.

У той же час він підкреслив , що Україна планує підписати Угоду про асоціацію та вільну торгівлю з 28 членами ЄС на саміті у Вільнюсі 29 листопада.

«Дві сторони розуміють, що не буде ніяких перешкод на шляху до підписання угоди», - сказав Янукович після зустрічі з президентом Європейського Союзу Херманом Ван Ромпейем та головою Європейської комісії Жозе Баррозу.

Він також зазначив , що «хоча Україна впевнена у підписанні угоди з ЄС у листопаді, ми хочемо знайти спосіб, щоб розвивати відносини з Митним союзом».

Президент України вважає, що членам Митного союзу немає сенсу відповідати на підписання угоди України з ЄС торговельною війною.

«Наші відносини з ЄС підуть на користь Митному союзу. Україна є мостом між Росією і ЄС, і дуже важливо бути впевненим, що цей міст сильний і надійний. Діалог між Україною, Росією та ЄС з питань торгівлі можливий у найближчому майбутньому», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, вчора прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. «Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати», - заявив він.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206