Україна і надалі робитиме вагомий практичний внесок у зміцнення миру , активно долучаючись до місій ООН у «гарячих точках» . Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час загальних дебатів 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН , повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави .

« За більш ніж 20 років нашої участі у миротворчій діяльності під проводом ООН Україна зробила свій внесок у проведення понад двадцять операцій під егідою Організації . Сьогодні на порядку денному - консолідація і розширення цього досвіду, зокрема, у Місії ООН в Демократичній Республіці Конго і Кот-д'Івуарі», - сказав він.

Разом з тим Янукович акцентував увагу на існування проблемних питань сучасної миротворчої діяльності ООН.

«Спільно з іншими державами-контрибуторами «блакитних шоломів» ми будемо продовжувати працювати над їх вирішенням , зокрема, що стосується забезпечення мобільності та авіаційної безпеки операцій, а також правового захисту миротворців і розслідування злочинів , скоєних проти них», - зазначив Президент.

Він підкреслив , що для створення безпечного світу Україна буде використовувати всі можливі інструменти, зокрема, непостійне членство у Раді Безпеки ООН , у разі обрання до складу цього органу на період 2016-2017 років. «Розраховую на підтримку кандидатури України на відповідних виборах», - заявив Президент.

Янукович також зазначив , що Україна як морська держава продовжує докладати зусиль для забезпечення безпеки мореплавання і боротьби проти морського піратства.

« На цьому напрямі першочергове завдання - це посилення ефективності механізмів притягнення до відповідальності винних за вчинення та фінансування актів піратства», - сказав Глава держави.

Нагадаємо, 24 вересня Президент України Віктор Янукович схвалив направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН щодо стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166