Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості прискорення процесу модернізації Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Про це , як повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави , він заявив під час виступу на 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

« Критично важливим, на наше переконання, є якнайшвидше досягнення прогресу в модернізації Ради Безпеки ООН», - заявив Президент.

«Хотів би вкотре засвідчити готовність України до обговорення всіх прогресивних концепцій реформування Ради Безпеки, здатних прискорити здійснення вже давно назрілих змін», - додав він.

На переконання Глави держави, таке реформування повинне обов'язково передбачати врахування законних інтересів усіх регіональних груп, у тому числі Східноєвропейської.

«Йдеться про необхідність надання державам нашого регіону одного додаткового місця непостійного члена у складі розширеної Ради Безпеки», - зазначив Янукович.

Президент запевнив, що Україна повністю віддана визначеній Статутом ООН системі колективної безпеки.

«Україна підтримує рішучу налаштованість на досягнення довгоочікуваних практичних зрушень у процесі реформування ООН», - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, 68-а сесія Генеральної асамблеї ООН розпочала роботу 17 вересня у Нью-Йорку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263