У м.Селідове Донецької області прокуратурою попереджено розкрадання керівниками шахти 1 млн грн бюджетних коштів, повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Згідно з повідомленням відомства, Селідовською міжрайонною прокуратурою були проведені перевірки дотримання вимог бюджетного законодавства та Закону «Про здійснення державних закупівель», і в ході перевірки були встановлені факти порушень законодавства з боку керівництва ДП «Шахта ім.Коротченка».

Так , посадові особи під час здійснення державних закупівель не перевірили можливість підприємця-переможця здійснити поставку обладнання та намагалися привласнити понад 1 млн грн із держбюджету.

За словами селідовського міжрайонного прокурора Романа Капустнікова, відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.15 (замах на злочин) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України .

Як раніше повідомляв ForUm, Державна фінансова інспекція України посилила відповідальність порушників у сфері державних закупівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220